stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Lees meer..
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.
Rioja, Spanje
Klimaat/Terroir
Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven vergisten in speciaal ontworpen vaten. De rijping van 18 maanden vindt plaats in Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Dan wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées.
Druiven
tempranillo (80%), cabernet sauvignon, garnacha, graciano, mazuelo
Alcohol percentage
14,00%
Geur & Smaak
De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Serveersuggestie Te serveren bij vlees en pikante harde kazen.
Weetje
De eerste wijngaard van Barón de Ley werd in 1985 aangelegd naast een oud Benedictijns klooster (monasterio).
stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen