Bestel 6 dezelfde flessen wijn! ontvang 5% korting!
Snelle wijnlevering aan huis!
Gratis bezorging vanaf €50,00
Gegarandeerde kwaliteitswijnen
Passend wijnadvies

Alcoholvrije wijn

  • Geplaatst op
  • Door Ben Scheffers
  • Geplaatst in alcoholvrij
  • 0
Alcoholvrije wijn

Wat is alcoholvrije wijn? druivensap of toch wijn? Lees hier alles over in de blog en weet voortaan wat alcoholvrije wijn is.

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

 

Na de feestmaand december kiezen veel mensen ervoor om een maandje niet te drinken. Vroeger betekende dit geheelonthouding van alle soorten alcohol. Dus ook de drankjes die in de buurt kwamen. Om toch de smaak te kunnen ervaren zonder van je geloof af te vallen zijn er tegenwoordig prima vervangers om de maand door te komen. Afgelopen jaren is de alcoholvrije variant van bier enorm in opkomst. Niet alleen de pils variant maar menig speciaal bierfabrikant die zichzelf serieus neemt maakt alcoholvrije versies van de bestsellers. Maar hoe zit het dan met de wijnmakers van deze wereld? Wijn zonder alcohol is toch gewoon druivensap hoor ik je denken. Eigenlijk dus niet. Wijn wordt gemaakt van vergiste druiven. Door het vergistingsproces (omzetten van suikers) ontstaat er alcohol. Als je druiven zonder vergisting zou drinken heb je inderdaad een vorm van druivensap. Hierin zitten alle suikers en zoetigheden nog verpakt.  

 

Als je alcoholvrije wijn wilt maken wordt er volgens het normale wijnmaken (vinificatie) gewerkt. Dit betekend dat druiven worden verhit zodat gistcellen hun gang kunnen gaan. Hierdoor beginnen de suikers om te zetten naar alcohol. Nadat dit proces voltooid is heb je de basis voor wijn.

Door een speciale techniek te hanteren (inverse osmose of een vacuumtechniek) wordt de alcohol onttrokken uit de wijn. Hierdoor behoudt de wijn wel zijn aroma’s en smaak maar dan zonder alcohol.

 

Het verschil in smaak is altijd wel te proeven. De wijn is lichter van smaak en mist een beetje body. Echter is de kwaliteit van alcoholvrije wijn steeds beter aan het worden en kun je zeker verrast worden door de smaak hiervan.

 

Bij Ben’s Favourites Wine & More zijn wij overtuigd van de diverse kwaliteit die er te verkrijgen is. Het is ook daarom dat ons assortiment ruim is in de alcoholvrije varianten van diverse druivenrassen. Kijk in de webwinkel voor jouw ‘Favourite’ en probeer jezelf eens te verrassen met de smaken van 0,0%.

kijk hier voor het assortiment 0.0% wijnen

Sparkling chardonnay

Be Free Chardonnay

Be Free Merlot

Aldea Verdejo

Aldea Tempranillo

Lussory Chardonnay

Lussory Tempranillo

Sinzero Chardonnay

Sinzero Cabernet Sauvignon reserva

Let op! Niet elke wijn waar 0,0% op staat is ook echt alcoholvrij. Er kan altijd een restje overblijven maar zeker niet meer dan 0,5% in de fles.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis bezorging

Bij besteding vanaf €50,00

Voor 14.00 uur besteld?

Morgen in huis!*

Veilig online betalen

Ideal & Creditcard