Bestel 6 dezelfde flessen wijn! ontvang 5% korting!
Snelle wijnlevering aan huis!
Gratis bezorging vanaf €50,00
Gegarandeerde kwaliteitswijnen
Passend wijnadvies

Help! mijn wijn heeft kurk...

Help! mijn wijn heeft kurk...

Wil je nou eindelijk eens weten wat dat precies inhoud? Kurk in je wijn. Lees de blog en kom te weten wat het precies betekent.

kurk

Wanner je in een restaurant de wijn test aan tafel, controleer je of de wijn geen afwijking of fouten heeft. Wijnfouten ontstaan vaak door het verkeerd opslaan of bewaren van wijn. Een veel voorkomend iets is de kurk in de wijn. Dit betekent overigens niet dat er dan een stukje kurk in je wijn drijft... Maar wat is het dan wel? Waarom smaakt de wijn niet zoals hij hoort te smaken? 

Als een kurk besmet is met een stofje genaamd TCA dan gaat er iets mis met de wijn. Dit stofje kan in verschillende houtsoorten zitten en helaas dus ook in kurk. Dit heeft een vervelend gevolg voor de wijn die onder de kurk zit. Geuren als natte hond, kranten of muffe kelder worden wel eens genoemd als vervelende tonen. De wijn is eigenlijk dood gegaan, heeft geen mooi fruit tonen meer en zal dus niet prettig en aangenaam meer zijn. 

Gelukkig komt dit niet vaak meer voor. Toch is 1 tot 3% van de wijnen besmet met dit fenomeen. Dus het komt nog wel eens voor. 

Mocht je een fles in een restaurant tegenkomen die de afwijking heeft stuur deze dan gewoon terug en vraag of ze een nieuwe openen. Dit kan dus wel eens gebeuren. Mocht je twijfelen vraag dan of de sommelier even mee proeft aan de wijn. Helaas bestaat er geen oplossing om de wijn weer levend te krijgen. 

Mocht je een fles wijn gekocht hebben in de winkel breng deze dan ook zo snel mogelijk terug met de originele kurk. Bij Ben's Favourites Wine & More zul je direct een vervanger krijgen. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis bezorging

Bij besteding vanaf €50,00

Voor 14.00 uur besteld?

Morgen in huis!*

Veilig online betalen

Ideal & Creditcard