Bestel een doos van 6! ontvang 5% korting
Besteld voor 14.00? Morgen geleverd!
Gratis bezorging vanaf €50,00
Gegarandeerde kwaliteitswijnen
Passend wijnadvies

Wijn schenken als een expert!

Wijn schenken als een expert!

Wil jij net als de pro’s aan je vrienden kunnen. Laten zien dat je wijn tot in de perfectie kan uitschenken? Lees dan deze blog en schaar jezelf onder de echte sommeliers.

Wijn schenken als een expert!

Wil jij net als de pro’s aan je vrienden kunnen laten zien dat je wijn tot in de perfectie kan uitschenken? Lees dan deze blog en schaar jezelf onder de echte sommeliers.

Een paar tips op een rij…uiteraard is het beste om het gewoon te doen!

Wees altijd voorbereid

Als je veel glazen achter elkaar gaat schenken houdt er dan een handdoekje bij. Een servet of een ‘diendoek’ helpt om de laatste lastige druppels te pakken te krijgen. Als je schenkt probeer dan het etiket richting de persoon te draaien zodat hij of zij kan zien wat je schenkt.

 

Hoeveel gaat er in een glas?

Een normaal glas wijn mag tussen de 150ml en 180ml zijn. Als je dit wilt oefenen vul een glas met precies de hoeveelheid water die je wilt schenken. Zet hier een leeg glas naast en ga oefenen met schenken. Zo leer je jezelf wat de maat is zonder het af te hoeven meten of andere hulpmiddelen hoeft te gebruiken. Gebruik eventueel ook diverse formaten van glaswerk om jezelf uit te dagen!

 

Geen druppel aan de fles truc

 

Voor deze truc hoef je geen hans Kazan te heten. Het is een simpele tip die ik je kan geven als oud sommelier. Het heeft wel wat ervaring nodig voordat je dit onder de knie hebt. Zodra je wilt stoppen met schenken en de fles weer overeind draait met de hals naar boven draai dan de fles een halve slag van je af. Zo blijven de laatste druppels wijn aan de bovenkant van de fles hangen in plaats van op het tafelkleed of nog erger…op je tafelgenoot.

 

Door het te doen leer je het beste…dus ga lekker aan de slag. Begin met een lege fles die je kan vullen met water, eventueel gekleurd water om het wat makkelijker te maken. Succes met oefenen. Mocht je meer tips nodig hebben? Kom dan langs in de wijnwinkel in Den Bosch. Ik help je graag om van jouw een echte sommelier te maken!

 

Met vineuze groet

 

Ben

 

Gratis bezorging

Bij besteding vanaf €50,00

Snelle levering

Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis

Veilig online betalen

Ideal & Creditcard