Menu
0
22Aug2019
Superproever

Superproever

Door: Ben ScheffersReacties: 0

Superproever

Hoe weet je of je een goede proever bent? Misschien wel belangrijker? Kun jij alle smaken herkennen die in fruit zitten of in een bepaalde wijn? Wat maakt het nou dat jij een superproever wordt. Is het talent of moet je hier simpelweg aanleg voor hebben. Eigenlijk kun je dit leren. Het is een kwestie van veel oefenen en een goed geheugen hebben. Maar mocht je het toch lastig vinden, wees gerust. Je kunt altijd nog goed genieten van een glas wijn.

Feitje! Vrouwen proeven over het algemeen beter dan mannen. 

Er zijn 3 verschillende proevers in de wereld:

* De superproever

* De gemiddelde proever

* De niet-proever

 

Tips voor een superproever

Ik heb een aantal makkelijke tip naast de stappen die je moet nemen tijdens het proeven. Dit zijn tips die je verder kunnen helpen bij het accuraat proeven van wijn maar ook bij gerechten. 

Gebruik je neus – Het merendeel van de geuren en smaken gaan via je neus.

Let op structuur – Dit klinkt misschien gek maar proef de textuur van een wijn of bijvoorbeeld een gerecht. Wat doet dit met je mondgevoel en hoe ontwikkelt dit je smaak. 

Rustig aan! – Neem de tijd voor het proeven van wijn. Het is geen race om te kijken wie het snelste is. Wijnproeven is iets nauwkeurigs en heeft tijd nodig. Door er goed over na te denken ontdek je meer dan vluchtig ruiken en proeven.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €70,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.