Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De Pedro Ximenez is een bijzondere sherrydruif. Het een zeer zoete druif, die extra zoet wordt gemaakt door hem op strooien matten te laten indrogen. Daarmee wordt mierzoet sap verkregen, dat na de persing ook nog wordt versterkt. Het resultaat is een bijzondere, zeer zoete wijn, die ook wordt gebruikt om sommige sherry’s aan te zoeten, zoals bijvoorbeeld de Oloroso, en natuurlijk de klassieke ‘medium’ sherry. Maar liefhebbers waarderen de kwaliteit van pure Pedro Ximenez, vanwege zijn bijzonder e concentratie en rijke zoet. Ook Barbadillo, dat juist is gespecialiseerd in heel droge sherry, heeft met deze wijn een heerlijk exemplaar op de markt. Hij is mooi rijk van karakter, met een ruime hoeveelheid zoet. Een soort stroop, maar dan verrassend verfijnd en boeiend van karakter.
Kleur | Amber. |
---|---|
Geur | Noten, rozijnen, gedroogde vijgen en dadels, intens zoet en prachtig complex. |
Smaak | Mooi krachtig zoet, rozijnen, diepgang, flink zoet, maar voor Pedro Ximenez niet te zwaar, goede zuren en bitters, mooi in balans. Krachtige, versterkte zoete wijn. |
Serveertemperatuur | 10-12℃ |
Serveren bij | Een fraaie dessertwijn, bij zoete desserts, notentaart, pure chocola, dadels, gedroogde vijgen. |
Alcohol percentage | 19 |
Land | Spanje |
Regio | Jerez |
Druif | pedro ximenez |
Volume | 0,5 |
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad