Menu
0

Domaine Yves Cuilleron

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen

Het wijnhuis: Yves Cuilleron

Cave Cuilleron is in hart en nieren een familiebedrijf. De passie voor wijn zit al drie generaties lang in de genen van de familie. Al drie generaties lang maakt de wijn deel uit van de familiegeschiedenis, zowel van vaders- als van moederskant. De  grootvader van Yves zijn vader is met de wijngaard begonnen in 1920. In 1947, verkocht hij zijn wijn in flessen. Zijn oom Antoine Cuilleron werd manager van het landgoed in 1960. In 1987, nam Yves op zijn beurt het bedrijf over, waarbij hij koos zich te vestigen op het domein van zijn moeder, Verlieu.

Yves Cuilleron was meer van plan zich bezig te houden met mechanica dan met wijn. Maar dat was zonder rekening te houden met de sterke familie tradities en opvoeding, waarin wijn en eten een prominente plaats innam. Jaren later, tijdens de militaire dienst van Yves Cuilleron in de Elzas en menige proeverijen en etentjes met vrienden heeft hij een passie voor wijn ontwikkeld. Toen zijn oom met pensioen ging, kwam het  keerpunt in zijn leven en koos hij voor de wijn! Er was geen opvolger, zijn ouders waren van plan het domein te verkopen. Yves aarzelden geen seconde. De wijn had hem terug naar de wijnstok gebracht.

Passie zonder hoge eisen te stellen is niet genoeg. Yves wilde daarom alles begrijpen en alles onder controle hebben. Om zijn wijnen "100% zelf geproduceerd" te maken weigerde hij het ‘kant en klaar denken’ en anderen te kopiëren. Altijd volgt hij persoonlijk elke stap van de productie, van de wijnstokken tot het bottelen. Het stellen van hoge eisen stimuleert hem om voortdurend na te denken over mijn werkwijze. Daarom heeft hij in 1992 een nieuwe kelder op Verlieu  gebouwd en uitgebreid in 1999. In 2007 is hij weer aan nieuwbouw en uitbreiding begonnen. Alle gebouwen voor de wijnbereiding,  de rijping, opslag en receptie werden opnieuw bedacht. Kortom, niets ontsnapt aan zijn aandacht: “dit is de prijs voor kwaliteit”.

Het gebied: de noordelijke Rhône

Een wijngebied doorkruist door een rivier. De rivier kronkelt rond de wijngaard die aan deze zijn authenticiteit en oorsprong geeft. Smalle kloven, steile hellingen en indrukwekkende terrassen. In deze imposante geografie geeft de wijnstok, stevig geworteld in de grond, zijn weelderige wijnen. De Rhône gaf aan de wijnmaker zijn thuishaven, en deze unieke rivier zijn bron aan de wijngaard.

De natuur doet nooit iets per ongeluk. Op dit steile deel van de Rhône-vallei zijn 7 miljoen jaar oude sporen gevonden van wijnbladeren. Vienne was al beroemd om zijn wijnen sinds de tweede eeuw na Christus. De wijnstokken groeien op de heuvels, waar de grond het meest arm is. Er is een mooie geologische eenheid waar het graniet domineert. Bij de Rechter oever (Côte-Rôtie) de Gneiss en Micaschist creëren steile landschappen; graniet en sedimenten (Condrieu en Saint Joseph) zorgen voor het afgeronde landschap. Bij de linkeroever is dezelfde ondergrond als in het centrale deel van de wijngaard. In het Noorden en het Zuiden, bestaat de wijngaard meer uit quaternaire alluviale terrassen die uit Plioceen of Mioceen klei sedimenten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €70,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €5