VALLFORMOSA
De Penedès is misschien wel het meest verbazingwekkende wijngebied van Spanje. Zo’n dertig jaar geleden had eigenlijk nog niemand buiten Catalonië ooit van de streek gehoord. Pas in de jaren zeventig kwam hier een ommezwaai in. Toch is het gebied nog het meest beroemd om zijn Cava. Deze wereldwijd gedronken mousserende wijn wordt vergist volgens de méthode traditionelle waarbij de tweede gisting op fles plaatsvindt. Druiven voor de witte Cava zijn macabeo, parellada, xarel-lo en vaak ook chardonnay. De beste Cava’s komen van bodems die veel kalksteen bevatten.
Mistinguett Brut is een ode aan alle vrouwen die er hard werken om hun dromen waar te maken en refereert aan de Franse artieste Mistinguett. Het wijnhuis Vallformosa produceert deze bijzondere cava in de Penedes. Vallformosa betekent mooie vallei in het Catalaans. Het is de familie Domenech die al sinds 1865 het land bewerkt met grote passie om de druiven het beste te laten groeien in de heuvels. Nieuwe wijngaarden zijn in de loop der jaren aangekocht en inmiddels is het de vijfde generatie die de traditie van het wijnmaken voortzet.