Naast prettige geur- en smaakimpressies van bosbessen, viooltjes, bramen, nagel en zuurkool, heeft de wijn een pepertje, een stevige frisheid en aangenaam sappige tannines. Lees meer..
Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke figuren uit het noordelijk Rhônegebied. De eerste is Nicolas Jaboulet, hij vertegenwoordigt de 6e generatie van een wijnmakersfamilie in Tain l’ Hermitage sinds 1834. De tweede is Guillaume Sorrel, hij is de zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroirspecialist van het noordelijke Rhônegebied. Zij kwamen bij elkaar in 2012 waarop zij intensief hun kennis uitwisselden en wat uiteindelijk resulteerde in de oprichting van Maison Les Alexandrins.
Maison Les Alexandrins Crozes-Hermitage Rouge
Rhône, Frankrijk
Klimaat/Terroir
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan uit een dikke laag keien, bedekt met löss.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven koel ingeweekt en kan de vergisting beginnen. Dan volgt tien maanden houtrijping in eikenhouten vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.
Druiven
syrah
Alcohol percentage
13,00%
Geur & Smaak
Een wijn met een stuivend palet van geconcentreerde roodfruitaroma’s. Naast prettige geur- en smaakimpressies van bosbessen, viooltjes, bramen, heeft de wijn een pepertje, een stevige frisheid en aangename tannines.
Serveersuggestie
Te serveren bij kruidige vleesgerechten en wild, op een temperatuur tussen 15°C en 18 °C.
Weetje
Crozes-Hermitage is met meer dan duizend hectare gecultiveerde wijngaarden de grootste appellatie van de noordelijke Rhône.
Naast prettige geur- en smaakimpressies van bosbessen, viooltjes, bramen, nagel en zuurkool, heeft d..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen