De druiven van de verschillende gaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en gedurende 12 maanden in houten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vate Lees meer..
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Gaja Barolo Dagromis
Piemonte, Italië
Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat.
De druiven zijn afkomstig van de legendarische wijngaarden La Morra en Serralunga. De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van magnesium en mangaan.
Vinificatie
De druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en 12 maanden in houten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
Druiven
nebbiolo
Alcohol percentage
14,00%
Geur & Smaak
Deze Barolo heeft aroma's van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk.
Serveersuggestie
Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
Weetje
De naam van de wijn verwijst naar de familie Gromis, waarvan de familie Gaja de wijngaarden heeft aangekocht. De wijn is gemaakt van de druiven van de jonge wijnstokken van de Sperss (Serralunga) en de Conteisa (La Morra) wijngaard.
De druiven van de verschillende gaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en g..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen