Complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos,
eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel.
Lees meer..
Gaja Ca'Marcanda Magari
Toscane, Italië
KLIMAAT & TERROIR:
De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.
VINIFICATIE:
De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.
DRUIVEN:
cabernet franc (60%), cabernet sauvignon (30%), petit verdot (10%)
ALCOHOL PERCENTAGE:
14,50%
GEUR & SMAAK:
Complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Puur en intens met stevige, maar fijne tannines en goed geïntegreerde houtaroma’s.
SERVEERSUGGESTIE:
Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.
WEETJE:
Vanaf 2015 is het karakter van de Magari veranderd door toenemende mate van cabernet franc in de blend. Door klimaatverandering heeft merlot het moeilijker in warmere gebieden. Cabernet franc geeft frisse, florale neus en vegetale tonen. De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de
Complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos,
eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen