Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
hittegolf rosébox
hittegolf rosébox
€61,30 €54,95

Cheaper somewhere else?

Let us know!

073-7854090 [email protected]

hittegolf rosébox

Click to enlarge
€61,30 €54,95
Maak een keuze: *
Op voorraad (3)
Je hebt nog counting... uur
Informatie

Lavila

De meeste wijnen van Lavila zijn afkomstig uit de Languedoc. Naast drie mooie Lavila blends , worden ook twee cepagewijnen gemaakt, namelijk een: Chardonnay en Merlot. De selectie van de blend van deze wijnen wordt door Jaap en Martijn Kwast al jaren zelf gedaan. De Languedoc kent een brede variëteit aan subgebieden waar verschillende stijlen wijnen gemaakt kunnen worden. De Lavila blanc komt uit de Gascogne, wat bekend staat om de frisse en aromatische stijl. Dit komt door het koele klimaat veroorzaakt door de ligging dicht bij de kust van de Atlantische Oceaan. De rode en de rosé wijnen van Lavila komen uit het warme gedeelte van de Languedoc. Hier treffen we de ideale klimaatomstandigheden aan om mooie en goed doordrinkbare kwaliteitswijnen met een uitgesproken karakter te maken.

Lavila Rosé

Languedoc, Frankrijk

Klimaat/Terroir

Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.

Vinificatie

Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust de wijn korte tijd op zijn lie (gistbezinksel) om mooie aroma's te ontwikkelen.

Druiven

cinsault, syrah

Alcohol percentage

12,00%

Geur & Smaak

Een mediterrane dorstlesser met een lichtroze kleur. De wijn is fris, lichtvoetig met sappig roodfruit en een kleine hint van witte peper.

 

M. by Montgravet Grenache Rosé

Côtes de Gascogne, Frankrijk

KLIMAAT & TERROIR

Mediterraan klimaat met warm en droog weer. De wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de voet van de Montagne Noire. De bodem bevat veel gravel.

VINIFICATIE

De druiven worden 's morgens vroeg geoogst en in de koele kelder direct geperst. Alleen de beste most wordt op lage temperatuur vergist in een zuurstofarme omgeving om oxidatie te voorkomen.

DRUIVEN

grenache

ALCOHOL PERCENTAGE

12,50%

GEUR & SMAAK

Fonkelend zalmroze rosé met fruitige aroma's van verse framboos en aardbei, peper en specerijen. De smaak is vol, sappig en fris met een mooie balans en een licht vettige afdronk.

SERVEERSUGGESTIE

Heerlijk als aperitief en als begeleider van tapas, charcuterie, gegrilde (inkt)vis, BBQ, hummus, Caesar salad en pasta(salades).

 

Guillaume & Virginie Philip MIP Classic Rosé

Provence, Frankrijk

Klimaat/Terroir

Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.

Vinificatie

Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Druiven

cinsault (60%), syrah (20%), grenache (20%)

Alcohol percentage

12,50%

Geur & Smaak

Een heel licht getinte en verfijnde rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.

 

Château LACOSTE, prachtig gelegen in het hart van de Provence, omringd door amandel- en olijfbomen en beplant  met 125 ha aan wijnstokken, welke met grote precisie en aandacht worden gecultiveerd. Het land waarop dit Château is gelegen is al eeuwen met landbouw en wijnmaken verbonden. Deze op biodynamische wijze gemaakte rosé is met totaal respect voor de grond en de omgeving gemaakt; het terroir mag spreken. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 à 30 jaar, het rendement ligt rond de 40 hl/ha. Matthieu Cosse is sinds 2006 verantwoordelijk voor de herstructurering van de wijngaarden van Château Lacoste en de vinificatie. Als een van de meest begaafde wijnmakers van zijn generatie was zijn ambitie een zuiver biologische wijngaard op te zetten en de biodynamische principes waar te maken. Zijn inspanningen werden in 2009 erkend met het Franse biodynamische keurmerk. ''Hetgeen mij het meest enthousiast maakt over wijn is de complexiteit, de terroirs en de relatie tot het land..'' 

Château LACOSTE is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij bouwde dit wijnhuis uit tot wijnhuis-restaurant annex kunstcentrum. De Japanse architect Tadao Ando mocht er zijn creatieve geest op loslaten, wat leidde tot een modern gebouw met geometrische vormen. "Steeds weer nieuwe kunstenaars, zowel getalenteerd als gearriveerd-zoals beelhouwer, fotograaf en landschapskunstenaar Andy Goldsworthy en alleskunner Tracey Emin-, ontwerpen installaties voor het landgoed." 

http://www.chateau-la-coste.com/home/

 

Druivenrassen

  • Grenache Noir 75 %
  • Syrah 15 %
  • Cabernet Sauvignon 5 %
  • Cinsault 5 %

Château Ollieux Romanis

Een van de grootste wijnbezittingen binnen de Corbières is Château Ollieux Romanis dat op het plateau van Boutenac over 130 met hectare met druivenstokken beschikt. Tussen de ranken grazen regelmatig schapen, in totaal zo’n zeshonderd, aangezien eigenaar Pierre Bories duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Rosé is een van de specialiteiten; met name de Cuvée Classique pleegt jaar in, jaar uit heel lekker te zijn. De bleek oranje, soepele, flink volle 2019, van grenache gris (60 procent) en cinsault, trakteert op een combi van drupsfruit en kruiden; goed gekoeld smaakt hij het plezierigst bij o.a. kip en kalkoen.

Château Ollieux Romanis

Ollieux Romanis ligt in Boutenac, één van de weinige Cru’s in de regio, net ten zuiden van het dorp Corbières in de Languedoc. Met een oppervlakte van ongeveer 130 hectare is het één van de grootste particuliere wijnhuizen in Corbières. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in Les Ollieux heeft gevestigd. Pierre Bories wordt bijgestaan door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingstone. Naast Carignan, Cinsault, Grenache Noir, Syrah, Marsanne en Roussanne, cultiveren de Bories ook Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Grenache Gris, Merlot en Mourvèdre. Er wordt ook een VdP-label op instapniveau geproduceerd: Capucines.
Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed.

Domein Château Ollieux Romanis

Naam Ollieux Romanis Rosé "Cuvée Classique" Corbières

Streek Languedoc

Substreek Corbières

Type Rosé wijn

Smaak Licht en fruitig

Druivenrassen Grenache Gris 60%, Cinsault 40%

Advies drink- & houdbaarheid Drinkbaar vanaf 2020 Houdbaar t/m 2021

Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!