Weelderig, zacht en gestructureerd met rijp donker fruit, munt, zoethout, specerijen, tabak en donkere chocolade Lees meer..
Joan Sardà Cabernet Sauvignon
Penedès, Spanje
KLIMAAT & TERROIR
Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei.
VINIFICATIE
Na een lange vergisting voor optimale extractie rijpt de wijn vijf maanden in 225 litervaten van Amerikaans en Europees eikenhout.
DRUIVEN
cabernet sauvignon
ALCOHOL PERCENTAGE
14,50%
GEUR & SMAAK
Robijnrood met aroma’s van rijpe kersen, wilde bessen, bramen, pruimen, munt, zoethout, subtiel specerijen, tabak, donkere chocolade en een hint van rook. De smaak is weelderig met een mooie structuur, zijdezachte tannines en een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE
Ideale wijn bij gerechten met onder andere rood vlees, stoofpotten en rijpe kazen.
Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij hij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch
Weelderig, zacht en gestructureerd met rijp donker fruit, munt, zoethout, specerijen, tabak en donke..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen