In de eerste plaats komen aroma’s van donker fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, gevolgd door een lichte hint van vanille en kruidige tonen van viooltjes en tabak. De smaak is vol en rijk met een mooie frisheid Lees meer..
Taurasi wordt wel eens omschreven als de Barolo van het zuiden. De wijn wordt gemaakt van de Aglianico-druif, naast de Nebbiolo en de Sangiovese het derde edele blauwe druivenras van Italië. Zijn stevige tannines en hoge zuurgraad maken hem een ware uitdaging voor wijnmakers die er fruitige, jong drinkbare wijnen van willen maken. Maar dit stevige karakter is precies waarom Erik den Dunnen zich zo aangetrokken voelt tot deze druif: de Aglianico is bij uitstek geschikt voor het maken van wijnen met een groot rijpingspotentieel.
De druiven groeien in wijngaarden bij Paternopoli. De kleibodem is rijk aan kalksteen. De druiven worden relatief laat geoogst, van eind oktober tot half november. Tijdens de handmatige oogst worden alleen de beste druiven geselecteerd. De vergisting en eerste deel van de rijping van ca. 18 maanden vinden plaats in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een rijping op grote vaten van Frans eikenhout gedurende minimaal 1 jaar. Na botteling rijpt de wijn nog 6 tot 12 maanden op de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.
Het resultaat is een spannende wijn met in de geur veel diepte. In de eerste plaats komen aroma’s van donker fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, gevolgd door een lichte hint van vanille en kruidige tonen van viooltjes en tabak. De smaak is vol en rijk met een mooie frisheid, waardoor de wijn ondanks zijn krachtige karakter toch elegant overkomt. Door de ontwikkeling op fles is de structuur zacht en in balans. Jong al prachtig complex en spannend, maar tijdens de rijping van zo’n tien jaar zullen de kruidige tabakstonen meer de boventoon gaan voeren.
Kleur | Rood |
Type | Stil |
Druivenras | Aglianico |
Land | Italië |
Streek | Campania |
Appellatie | Taurasi |
Oogstjaar | 2015 |
Afsluiting | Kurk |
Smaaktype | Krachtig |
Inhoud | 0.75 |
Serveertemperatuur | 18 tot 20 graden |
Alcohol percentage | 15 |
In de eerste plaats komen aroma’s van donker fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, gevolgd d..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen