Citrus, peer en perzik, cederhout en een botertje Lees meer..
Voor Jadots witte Bourgogne zijn wijnen gebruikt uit zowel de Côte d’Or, Chalonnais als Mâconnais (Saint-Véran). Deels vergist en gerijpt op eiken, deels op staal, combineert deze harmonieuze wijn de frisse fruitigheid van perzik, peer en grapefruit met de rondeur van houtlagering: boterbloemen en vanilletonen. Koel geschonken komt hij het beste tot z’n recht en smaakt dan voortreffelijk bij allerhande borrelhapjes, charcuterie, vis, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.
Deze chardonnay is op dronk hoewel flesrijping de wijn gastronomisch interessanter zal maken. Na enkele jaren zullen complexere aroma’s en smaken zijn ontwikkeld zodat ook steviger gerechten moeiteloos combineren met deze witte charmeur.
Louis Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay
Bourgogne, Frankrijk
KLIMAAT & TERROIR:
Een landklimaat met warme zomers en koude winters, met zanderige en granieten grondsoorten.
VINIFICATIE:
De druiven worden deels vergist en gerijpt op eiken vaten. DRUIVEN: chardonnay ALCOHOL
PERCENTAGE:
13,00%
GEUR & SMAAK:
Een harmonieuze wijn met een fruitigheid van aroma’s van perzik, peer en grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille.
SERVEERSUGGESTIE:
Te serveren bij charcuterie, visgerechten, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.
WEETJE:
De naam Couvent des Jacobins is afkomstig van het voormalige Jacobijnerklooster in het stadshart van Beaune, waar ook de bijzondere, oude wijnen van Jadot opgeslagen zijn.
Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.
Citrus, peer en perzik, cederhout en een botertje
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen