Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel.
Te serveren als aperitief, bij lichte vleesgerechten of bij Camembert of andere witschimmelkazen.
Lees meer..
In het zuiden van Frankrijk worden legendarische rode wijnen van lokale druiven gemaakt. De meest geconcentreerde hiervandaan kunnen vaak heel lang rijpen op fles, maar er worden ook fijne, fruitige rode wijnen gemaakt die bedoeld zijn om jong te drinken. De wijnmakers van Montgravet gebruiken alleen het mooiste fruit voor deze monocépage van Syrah. De druiven voor deze wijn komen van de koelste percelen in de Languedoc, in de buurt van Limoux tegen de voet van de Pyreneeën.
Montgravet Syrah
Languedoc, Frankrijk
Klimaat/Terroir
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
Vinificatie
De druiven worden direct na de pluk ontsteeld en gekneusd. Tijdens een drie weken durende inweking komt de vergisting op gang. Daarna verblijft de wijn nog zes maanden op tank om zijn uiteindelijke structuur en smaak te verkrijgen.
Druiven
syrah
Alcohol percentage
13,00%
Geur & Smaak
Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel.
Serveersuggestie
Te serveren als aperitief, bij lichte vleesgerechten of bij Camembert of andere witschimmelkazen.
Weetje
Naast deze monocépage van syrah, wordt er ook een 100% sauvignon blanc geproduceerd onder de naam Montgravet.
Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel.
Te s..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen