Rode bessen, rijpe kersen, pruimen en krenten, kruiden, kruidnagel en chocolade. Lees meer..
Kleur | Robijnrood. |
---|---|
Geur | Rode bessen, rijpe kersen, pruimen en krenten, kruiden, kruidnagel en chocolade. |
Smaak | Mondvullend, fluweelzacht, sappig, goede tannines en fruitig van smaak. |
Serveertemperatuur | 15-18℃ |
Serveren bij | Heerlijk bij langzaam gegaarde hachee. Ook lekker bij gegrilde biefstuk met rodewijnsaus of bij gestoofde aubergine in tomatensaus. |
Jaar | 2021 |
Alcoholpercentage | 13 |
Land | Italië |
Regio | Sicilia |
Druif | nero d'avola |
Volume | 0,75 |
De nero d'avola druiven groeien op Sicilië en worden voor deze wijn iets later geplukt dan normaal. De "leggeremente passite"-techniek gaat uit van gedeeltelijk ingedroogde druiven. De druiven worden geoogst nadat ze zo'n 15 dagen aan de wijnstokken hebben gedroogd. Dit verhoogt de concentratie van suikers en smaken in de druif. Na de oogst worden de druiven ontsteeld. De alcoholische vergisting vindt plaats in RVS tanks op zo'n 24 tot 26 graden. Vervolgens rijpt de wijn enkele maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Rode bessen, rijpe kersen, pruimen en krenten, kruiden, kruidnagel en chocolade.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen