Beschrijving
Phylloxera verscheen relatief vroeg in het zuidwesten van Frankrijk en ontwikkelde zich vervolgens in galop in de jaren 1870. Zo werd het grootste deel van de wijngaard gedecimeerd. Een paar jaar later werd de wijncultuur van de regio geleidelijk terug op zijn plaats gezet, maar met verschillende methoden die streefden naar een wind van moderniteit. Het perceel "Madeleine" was volgens ampelograafexperts een van de eerste herplantingen na phylloxera, dus vanaf 1880.
Deze unieke site getuigt van deze sleutelperiode voor de Franse wijnbouw. Het verschijnen van de eerste onderstammen in Europa, het gebruik van nieuwe druivenrassen, het behoud van bepaalde voorouderlijke rassen die nu verdwenen zijn, realiteiten waarvan de Madeleine het levende spoor is!
Tegenwoordig hebben deze zeer speciale wijnstokken een beschermd gebied van de appellatie gevormd, en dat al meer dan een eeuw. Deze unieke wijnstokken, meestal Tannat, hebben in de loop van de tijd een uitzonderlijk karakter gekregen.
Het perceel wordt bewaakt door een zogenaamde "Madeleine" veranda, die dateert uit de 14e eeuw. Een symbolische toegangspoort tot de site die de wedergeboorte van onze wijngaard vertegenwoordigt.
TERROIR
De bodem, met een neiging tot klei-grind, laat toe dankzij de diepe wortelontwikkeling van de wijnstokken, de expressie van een structuur, een complexiteit, een rondheid en een fruitigheid die de bekende referenties van de wijnen zo ver mogelijk terugdringt. -Mont en de grootste wijnen van het Zuid-Westen.
PROEFNOTITIES
De intense neus laat fruitige (kersen) en kruidige tonen los. De aanval is openhartig, de mond is vol, genereus. De fijne balans tussen dichtheid en frisheid weerspiegelt de kracht van dit terroir, terwijl de tannines, verrassend in hun finesse, de leeftijd van deze wijnstokken weerspiegelen. De aroma's van rijp fruit worden uitgedrukt onder een zijdeachtige substantie om plaats te maken voor een zachte en lange afdronk.
WIJNSUGGESTIE MET ETEN EN WIJN
Fijnschaafsel van boerenham, eenzijdige eendenborst, tartaar van truffelrund, stoofpotje van squab leg en gesauteerde borst.
TEMPERATUUR
14/16°C
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen