exclusief in Nederland! de Gewurztraminer van Simonsig. Lees meer..
Wijn van Oorsprong Stellenbosch
Stijl van wijn: speciale late oogst
Druivensoorten:
100% Gewürztraminer
Achtergrond:
Simonsig Estate was de eerste kelder die een Gewürztraminer uitbracht in Zuid-Afrika.
Simonsig werd voor het eerst geplant in 1973 en heeft een zeer succesvol trackrecord opgebouwd. EEN
notoir moeilijke variëteit om te kweken met zijn kleine trossen en extreem laag
opbrengst verklaart waarom er maar 122 hectare in Zuid-Afrika is. Gewürz betekent:
specerij in het Duits en Tramin is een stad in de regio Trentino Alto Adige van
Noord-Italië.
Vintage Beschrijving:
Meer regen tijdens de wintermaanden van 2019 en de gelijktijdige toename van de dam
niveaus resulteerden in een betere beschikbaarheid van water voor wijngaarden. Zelfs budbreak en een
groot aantal bloeiende trossen toonden vroege belofte. Voorwaarden gebleven
gunstig, behalve wat wind tijdens de bloei en regen in december dat
nauwgezet wijngaardbeheer vereist. Matige temperaturen en droog
het weer volgde, wat resulteerde in een uitstekend seizoen voor witte wijnen. Boven gemiddeld
opbrengsten met gezonde druiven van uitstekende kwaliteit. Een intens seizoen dat vereiste
immense focus en nauwkeurige uitvoering om te beheren. Als het echter goed werd beheerd, hield het stand
groot potentieel.
Wijn Beschrijving:
Deze heerlijke Gewürztraminer heeft een lichte strogele kleur. Expressieve aroma's
van Turks fruit, verse lychee en gele perzik verleiden op de neus. deze aroma's
worden goed aangevuld door lagen appelnectar, druif en gekonfijte citroenen op de
gehemelte. Een harmonieus gehemelte met frisse zuren, ongelooflijke smaakdichtheid en a
subtiele zoete afdronk. Een heerlijke halfzoete Gewürztraminer.
Kelderpotentieel:
Geniet ervan als hij jong en fris is, maar hij veroudert prachtig en wordt super
complexiteit na 4 tot 6 jaar.
Serveersuggesties:
Serveer goed gekoeld als sundowner op een zomerse dag. Deze prachtig uitgebalanceerde
Gewuztraminer is de ideale begeleider van een pittige Indiase of Durban curry.
Analyse:
Alcohol: 13,85 vol%
Restsuiker: 29,1 g/l
Totale zuurgraad: 6 g/l
pH: 3,01
exclusief in Nederland! de Gewurztraminer van Simonsig.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen