Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk. Lees meer..
Simonsig Kaapse Vonkel Brut
Stellenbosch, Zuid-Afrika
KLIMAAT & TERROIR:
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.
VINIFICATIE:
Alleen het pure sap (cuvée) wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout. De tweede vergisting duurt minimaal 20 maanden voordat de dégorgement plaatsvindt.
DRUIVEN:
chardonnay (51%), pinot noir (47%), pinot meunier (2%)
ALCOHOL PERCENTAGE:
12,00%
GEUR & SMAAK:
Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk.
SERVEERSUGGESTIE:
Serveer als aperitief, of juist na een uitgebreide maaltijd, bij lichte lunchgerechten, (gevulde) salades, sushi, verse oesters, paté of scrambled eggs. Ook lekker bij amandelcake en zelfs bij geroosterde eend.
WEETJE:
Frans Malan was de eerste Zuid-Afrikaanse producent die in 1971 met een Kaapse Vonkel kwam, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne.
Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig e..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen