Vol en complex met rijp rood fruit, kruiden en veel lengte Lees meer..
Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi
Veneto, Italië
KLIMAAT & TERROIR:
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
VINIFICATIE:
Gemaakt volgens de ripasso-methode. Een deel van wijn krijgt een tweede gisting op de most die is overgebleven na de productie van Amarone. De wijn rijpt vervolgens nog zes maanden in grote vaten van Slavonisch eikenhout.
DRUIVEN:
corvina, rondinella, croatina, oseleta
ALCOHOL PERCENTAGE:
14,00%
GEUR & SMAAK:
Rijke, maar frisse wijn met rijpe aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen en een bescheiden houttoets.
SERVEERSUGGESTIE:
Heerlijk bij stoofvlees, gegrild rood vlees, wild zoals hertenbiefstuk of wild zwijn, pasta’s met vleessauzen en rijpe harde kazen.
WEETJE:
Monte Garbi is de naam van de wijngaard.
Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'. De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripassare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte.
De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Slavonisch eiken en nog eens twaalf maanden op fles. Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.
Vol en complex met rijp rood fruit, kruiden en veel lengte
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen