Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.
Tenuta Sant'Antonio Valpolicella Nanfrè
Veneto, Italië
Klimaat/Terroir
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven ondergaan een inweking bij 12 tot 14 graden Celsius. Dit proces gaat geruisloos over in een 10-daagse vergisting in roestvrijstalen tanks, dan rijpt de wijn tot 6 maanden op roestvrijstalen vaten.
Druiven
corvina (70%), rondinella (30%)
Alcohol percentage
12,50%
Geur & Smaak
Deze robijnrood gekleurde wijn met aroma’s van o.a. kersen en rood fruit met florale en kruidige nuances heeft mooie zachte tannines.
Serveersuggestie
Te serveren bij charcuterie, pasta's en mediterrane visgerechten.
Weetje
Nanfrè is een verbastering van de naam van de vorige eigenaar van de wijngaard: Jean Franco.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad