Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Eén van de bekendste Chileense wijnmakers is ongetwijfeld Pablo Morandé, hij is de oprichter van VinaVistamar. Pablo Morandé is de ontdekker van één van Chili’s bekendste wijngebieden; de CasablancaValley. Sinds enkele jaren worden de wijnen bij Vistamar gemaakt door Irena Païva, een vrouw die in Europa veel ervaring heeft opgedaan. Iets wat duidelijk is terug te proeven in alle verschillende wijnen. Een Europese stijl van wijn maken, zorgt ervoor dat de wijnen velen aanspreken. |
|
|
|
Herkomstbenaming: |
Limari Valley, Chili |
Druivenras(sen): |
Moscatel. |
Wijngaard: |
Limari is in het noorden van Chili, waar het land vlakker wordt en de oceaan meer invloed heeft. De bodem bestaat hier uit leemachtige klei en kiezelgesteente. |
Vinificatie: |
Druiven worden aan het einde van april manueel geoogst en hierna kort “te drogen” gelegd. Dit kan het best worden vergeleken met de “passito”-methode. De vinificatie heeft vervolgens plaatsgevonden in edelstaal, op een zeer lage temperatuur van 12°C. Dit om een mooie balans te bewaken tussen alcohol en restsuikers. Uiteindelijk bereikt wijnmaakster Irena Païvaop deze wijze een restsuikergehalte van 120 gr/l. |
Houtopvoeding: |
Neen. |
Smaakomschrijving: |
Heerlijke zwoele geur met veel tropisch fruit en een lichte muskaat-neus. De wijn heeft een volle zoete aanzet met voldoende zuren, om niet plakkerig te worden. |
Smaaktype: |
Zoete witte wijn |
Alcohol: |
13% |
Serveren: |
8-10ºC |
Bewaren: |
tot 3 jaar na de oogst |
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad