Alles wat je wilt weten over wijn!

Een wijnwinkel die niet stil staat bij alleen wijn verkopen. Maar ook de informatie kan geven die je zoekt bij je wijn. Het verhaal is misschien wel even belangrijk als de fles en zijn etiket. Het is daarom dat Ben’s Favourites Wine & More zich graag wilt onderscheiden van andere wijnhandel of wijnwinkels. Door de juiste informatie te delen op een makkelijke en vriendelijke manier hoop ik wijn weet toegankelijker te maken voor een breed publiek. Witte wijn, rode wijn, Champagne, port, sherry, rosé… alle basis kennis zal ik op deze pagina delen. Maar ook de vinificatie, wijnbouw, wijngebieden, wijnmakers, chateau’s. Elke week weer een stukje extra informatie. Want wijn is een mooi product en kan zorgen voor vreugde en plezier. Mocht je meer willen weten over een bepaald onderwerp? Schrijf je in voor de cursussen die worden gegeven of kom langs in de winkel voor meer informatie.

Waar moet ik beginnen?

Of je nu een startende wijndrinker bent of een gevorderde, op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt. Ook voor wijn professionals die extra informatie nodig hebben dan deze site van pas komen. Laten we snel beginnen! 

De Basis

De meeste wijn is gemaakt van druiven, maar deze druiven zijn niet dezelfde als de druiven die in de supermarkt liggen die je opeet. Wijndruiven (latijnse naam Vitis Vinifera) zijn kleiner, zoeter hebben een dikkere schil en bevatten pitjes. Er zijn meer dan 1300 verschillende soorten over heel de wereld die gebruikt worden voor wijnbouw. Echter zijn er maar 100 die voor 75% van de totale productie verantwoordelijk zijn. 

Vandaag de dag is Cabernet Sauvignon de meest aangeplante druivenras. Ontdek meer over de basis van wijn in de volgende hoofdstukken:

Serveren van wijn en het kiezen van het juiste glaswerk

Wijn is een eigenaardig drankje. Het is handig om de juiste technieken en handelingen te weten voor het perfect serveren van de wijn. Zeker ook de keuze van het juiste glaswerk is enorm van belang. 

Ontwikkel jouw smaak

Leer en ontdek om de smaken en geuren uit de wijn te halen. Door regelmatig te proeven ontdek je ook wat kwaliteitswijnen zijn! Leer aan de hand van 4 makkelijke stappen wijn proeven. Als je deze stappen jezelf aanleert kun je als een echte professional wijnproeven en laat je niets meer wijsmaken door anderen. Doorloop de stappen en ervaar dat het helemaal niet moeilijk is.

Wijn openen en schenken

Zo makkelijk kan het toch niet zijn? jawel…als je maar weet hoe het werkt. Kijk hieronder voor de nodige tips gegeven door experts over het behandelen van wijnflessen en het uitserveren. Laat zien dat je het zelf kan. Ik heb vertrouwen in je! 

Wijn kopen

De wijnmarkt is constant in beweging. Het is ook een enorm grote markt met veel aanbod. Er worden elk jaar meer dan 100.000 flessen ingeschreven voor de wettelijke verkoop. Das niet niks. Ondanks het ruime aanbod zijn er makkelijke tips voor je om de juiste wijn te vinden en te kopen die jij specifiek zoekt.

  • 3 waardevolle tips voor het lezen van etiketten
  • Het geheim van het vinden van prijs-kwaliteit
  • Wat krijg je voor je geld?
  • Goedkoop duurkoop?